24 Kasım 2015 Salı

Gamescom 2016 Partner Ülkesi Türkiye!

Her yıl yaz aylarında Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen küresel oyun fuarı olan Gamescom'da ilk defa bu organizasyonun önemli bir yanı olan "partner ülke" durumunda ise sevindirici haber geldi.
Dünyanın en ünlü oyun fuarlarından olan Gamescom'un 2016 yılında yapılacak organizasyonunun partner ülkesi Türkiye olduğu duyuruldu. İnteraktif Eğlence Oyunları Federal Birliği (BİU)Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ile Köln Fuar İdaresi olanKoelnmesse GmbH ile yapılan anltlaşma sonucu duyurulan bu gelişme ile kesinleşmiş oldu.

Yoğun genç nüfus ve gelişen oyun kültürüne vurgu yapan Koelnmesse Genel Müdürü Katharina Hamma, ülkemizin oyun sektörü için cazip bir ülke olduğunun altını çizdi.

17-21 Ağustos 2016 tarihinde yine her zamanki mekanı olan Almanya/Köln'de bulunan fuar alanında gerçekleşecek fuarda TOGED, ODTÜ Teknokent ve BİU için ve ayrıca küresel çapta bilinen merkezi Türkiye olan Taleworlds ve DOGED ve Setimedia'nın da 2015'te olduğu gibi 2016'da yer alacağı belirtildi. Büyük ihtimalle bu firmaların standları daha büyük olacak.


10 Kasım 2015 Salı

Black Ops 3 ekran kartı yakıyor!

Daha çıkalı 1 hafta olmayan CoD: Black Ops 3 ekran kartlarını yaktı. Birkaç oyuncudan gelen şikayetler doğrultusunda grafik kartının zorlandığı ve yandığı belirtildi.
Oyunun birden bire duyrulması ile birlikte firmalar yeni ekran kartı ve işlemci optimize edememişlerdi. Ama sorunun bu kadar büyük olduğunu sanmıyordum. Sorun sadece bilgisayarda ortaya çıktı. Yani konsol oyuncuları için durum rahat. Ekran kartını yakmadan önce donmalar ve benzeri şeyler ortaya çıkıyormuş. Sonrasında hard disk sonra ekran kartı. Alacaksanız önceden bir uyarayım dedim.

6 Kasım 2015 Cuma

Hertürlüsünden en iyi oyuncu ekipmanları

Malum, oyuncu olunca bir süre sonra ekipmanda alacaksınız. (en azından benim gibi).
Bu blogum oyunlardan çok oyuncu ekipmanlarından olacak. Size en ucuzundan en iyilerinden tutun en pahalusına kısa anlatımla güzel setler toplayacağım. Doğal olarak ise ucuz oyuncu ekipmanı denince akla ilk "Everest" ve "Inca" geliyor. Fakat Inca, Everest kadar başarılı değil. Pahalı denincede doğal olarak "Razer" geliyor. Logitech ise ortada gibi. Anlatımlar özgündür.

En ucuz:
Klavye: Everest Rampage KB-R1 - 38.99 TL.
Güzel şekli ve oyuncu tuşlarının mavi renge boyanması çok hoşuma gitti. Tasarım açısından güzel. Makrosuda var multimedyasıda. Ama makro tuşları çok uzakta yani bu açıdan puan kesiyorum. Multimedya tuşları ile makro tuşları yer değiştirebilirdi.

Mouse: Everest SGM X7 48.73 TL.
4 DPI ayarı olan, 2 tane özel oyuncu tuşu ve üçlü tık özelliği sunan bir mouse. Ledli ve ledleri DPI'ya göre değişiyor. Güzel birşey yani bu. En sevdiğim özelliği ise 35tllik mouse padi yanında ücretsiz veriyorlar. Güzel.

Kulaklık: Snopy Rampage SN-R2 36.01 TL.
Aslında bu kulaklığın pek anlatılacak tarafı yok. Özelliklerinin üstünden geçmek gerekirse; Mikrofonlu, silikon kulaklar kumaş üst taraf.

----------------------------------------------------------------------------------

Orta Fiyat:
Mouse: Logitech G300s 89.18 TL.
Bu fiyata güzel bir Logitech. 7 tane renge kadar ayarlanabilir küçük bir Led. Silikonlu el tutma yeri, 9 tane makro yani, fiyatına göre çok iyi bir moos.

Klavye:Everest Rampage KB-R8 75.54 TL.
3 hece, EF-SA-NE! Bu fiyata. 8 tane ayarlanabilir makro tuşu, üç tane renk(kırmızı, yeşil, sarı). Güzel ve küçük bir tasarım, ve MEKANİİİİK. BU FİYATA. Diğer mekanik klavyelerin fiyatları 150tl'den başlıyor ve sadece mekanik onlar. Bunda ışıkta var makroda.

Kulaklık: Snopy Rampage SN-R4 84.02 TL.
Öncelikle, bende de bu kulaklıktan var, yani biraz detaylara gömülücez. Öncelikle ışıklı. Kulaklıkta ışık bence pek bir şey kazandırmaz ama hoş duruyor. Üst taraftaki yer kafaya tam oturuyor. Silikonlu kulaklar ve 5.1 ses. Mikrofonu çok büyük değil ekran gözüküyor. Yani, fiyatına göre güzel.

Mousepad: ADDISON RAMPAGE 520X350X3MM 33.00 TL.
Buda benim kullandığım bir ekipman (: Mousepad incelemesi uzun olmayacak sanırım. Öncelikle çok büyük. Counter-Strike oynayanlar için çok iyi. Mouse üzerinde rahatça kayıyor. Az bi kısmını kolunuzu koymak için yer yapabiliyorsunuz :D. Güzel.

-------------------------------------------------------------------------------------
Yüksek Fiyat: (RAZER)
Klavye: RAZER Blackwidow Chroma 2014 579.99 TL.
16.8 milyon renk seçeneği, özel Razer mekanik anahtarları, özgün renklendirme, mikrofon girişi, örgülü kablo, 60 milyon tuş ömrü, ooh yolla abi daha kaldı. Fiyatına göre normal özellikler (:

Mouse: Razer Deathadder Chroma 330.00 TL.
Kauçuk yan kaplama, 10.000 dpi, 5 tane gaming tuşu, örülü kablo, özgün renklendirme, 16.8 milyon renk. Bu chromalarda renk oluyor bu arada. Bende chroma serisini biraz seviyorum.

Kulaklık: Razer Tiamat 7.1 987.19 TL. (yuh)
Yani, az buz bir ışıklandırması var yine. Ama gerçek ses. (cs oynayanlara anlatmak gerekirse b'den uzundaki adamın sesini verir valla). Subwoofer, 2 arka 2 yan hoparlör,  Kulağada tam oturuyor.(ayrıca kafayada). Yani 1.000 fiyata kulaklık. Zenginseniz.

Mousepad: Razer Firefly 262.88 TL.
Tek amacı aydınlatma desem yalan olmaz. Güzel sade fakat aydınlatma sadeyi bozuyor. İstediğimde bu zaten :D. Yine 16.8 milyon renk vb. vb.

BUNLARI ALIN 1 AYDA OYUNDA UZMAN OLURSUNUZ.

---------------------------------------------------------------------------------------
Yüksek Fiyat(LOGITECH):

Mouse: Logitech G502 273.43 TL.
Yanında gelen gram gram ağırlıkları takıp hızlı yavaşı siz ayarlıyorsunuz. 11 tane oyun tuşu var. En düşük 200 en fazla 12.000 DPI. DPI göstergesi 3 led. Valla bence iyi, fakat Razer daha iyi (: Şu gram olayını fazla fazla iyi düşünmüşler. Kendiniz ayarlıyorsunuz.

Klavye: Logitech G910 818.04 TL.
Yazmaya sıkıldım artık kısa olacak onu söyliyeyim. Valla bu klavyede iyi. (blackwidow razer 200 tl daha ucuz) 16 milyon renk bundada var. Blackwidow'a göre artısı telefonu bağlayıp bilgisayarın kontrol edilmesi. 9 tane makro tuşu. Bileklik falan. Razer daha iyi.

Kulaklık: Logitech G633 465.85 TL.
Kulaklık üzerinde oyun tuşu var. Nays nays. Büyük kulağınız varsa alın. Kafalık kulaklık falan silikon. Renk falanda var. iyi ama bir razer tiamat değil :)

Mousepad: Logitech G440 95 TL.
Valla sert. İnce. Ama razer firefly gibi ışığı yok.



Dreamhack Cluj 2015 Bitti!

Kısa bir blog olacak ama CS:GO'nun önemli turnuvalarından biri bitti. Romanya/Kaloşvar'da yine çok iyi geçen bir CS:GO turnuvası vardı. Kazanan ise EnVyUs oldu. Tebrikler!(bende envynin kazanmasını istiyordum zaten)

16 takımın katıldığı turnuvaya katılan takımlar ise; (kaynak: dreamhack.se)
 fnatic    EnVyUs    Team SoloMid    Virtus.pro    Natus Vincere    G2.Kinguin    Ninjas in Pyjamas    Luminosity Gaming    Cloud9    dignitas    Titan    Vexed Gaming    mousesports                       Team Liquid      CLG    FlipSid3



Üst taraftaki grup aşamalarını başarılı bitirip çıkan takımlar. Alt taraftakilerde sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final. (http://wiki.teamliquid.net/)
EnVyUs 1. oldu ve 100.000$ gibi yüklü bir miktarı evine götürdü.
Na' Vi 2. oldu ve 50.000$'i evine götürdü.
3. G2 ve 4. NiP evlerine 22.000$ götürmeyi başardı.
5.Fnatic, 6. Virtus Pro, 7.TSM, 8. LG evlerine 10.000$ götürmeyi başardı. Ayrıca bu 8 takım "Efsane" statüsünü aldı.


3 Kasım 2015 Salı

Outlast 2 Duyruldu!

Evet, 2 seneden beri yayıncı ve youtuberların delice korkmuş gibi bağırırak prim yaptığı oyun: Outlast.   Sonunda 2'ncsi geliyor(daha çok bağırma).
Unreal Engine 3.5 ile yapılan ilk oyundan anladığım;
Her yerde deli var. Deli hastanesindesin ne bekli10. Neyse. Her oyunda olduğu gibi o delilerin birde müdürü var. Yani bir habercisiniz, delilerle başa çıkıyorsunuz aha olmadı daha güçlü deliler geliyor bide ekstradan para verip DLC alırsanız o delilerin müdürünü yeniyorsunuz. Tabi yendiğinizde polisler sizide deli sanıp tutukluyor. Yani, bence bu hapisteki delilerden kaçış gibi birşey olacak(mümkünen). Primci youtuberler tarafından heyecanla beklenen oyunun çıkış tarihi daha belli değil. Cadılar bayramında çıkması beklenmişti ama olmadı.
Oyunun fragmanıda şudur efenim
: