24 Kasım 2015 Salı

Gamescom 2016 Partner Ülkesi Türkiye!

Her yıl yaz aylarında Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen küresel oyun fuarı olan Gamescom'da ilk defa bu organizasyonun önemli bir yanı olan "partner ülke" durumunda ise sevindirici haber geldi.
Dünyanın en ünlü oyun fuarlarından olan Gamescom'un 2016 yılında yapılacak organizasyonunun partner ülkesi Türkiye olduğu duyuruldu. İnteraktif Eğlence Oyunları Federal Birliği (BİU)Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ile Köln Fuar İdaresi olanKoelnmesse GmbH ile yapılan anltlaşma sonucu duyurulan bu gelişme ile kesinleşmiş oldu.

Yoğun genç nüfus ve gelişen oyun kültürüne vurgu yapan Koelnmesse Genel Müdürü Katharina Hamma, ülkemizin oyun sektörü için cazip bir ülke olduğunun altını çizdi.

17-21 Ağustos 2016 tarihinde yine her zamanki mekanı olan Almanya/Köln'de bulunan fuar alanında gerçekleşecek fuarda TOGED, ODTÜ Teknokent ve BİU için ve ayrıca küresel çapta bilinen merkezi Türkiye olan Taleworlds ve DOGED ve Setimedia'nın da 2015'te olduğu gibi 2016'da yer alacağı belirtildi. Büyük ihtimalle bu firmaların standları daha büyük olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder